Que va??!

Har Kiro vårkänslor? Är han slynglig pga AktivHund? Kanske till viss del, men jag börjar mer fundera på någon form av random diagnos med tillfälliga koncentrationsproblem eller att jag helt enkelt inte har uppfostrat honom tillräckligt eller rätt.
Han funkar oftast klockrent att ha lös, han bryr sig verkligen inte om folk som är ute & spatserar, oftast inte om andra hundar heller. Just det, OFTAST inte. Idag tränade vi lite lydnad på en gräsplan vid P, passerade en hund, inga problem, passerade en till hund, inga problem. Sen tog vi en micropaus mellan lydnad & trick (trick brukar göra honom mer bunden vid mig). Då Poff! så är han vid en tredje hund som han precis inte visat intresse för. Han är så galet snabb i reaktionerna & är jag med på det så hinner jag stoppa honom, men Hej! Jag har typ ungefär en tiondels sekund på mig, grattis.
Han hälsar lite snabbt sen visar han den inget intresse, går & kissar sen är fokus på mig igen & inte en tanke på att springa tillbaka till den andra hunden. Jag hade stora problem när han var yngre att han knappt gick att träna med lös för att han skulle fram till alla. Sen efter Massor med träning, gråt, gråa hår & sånt där roligt som gör att man vill ha hund, så har han blivit så otroligt mycket bättre. Men det brukar bli en gång per träningspass som han bara ska fram till någon hund. Som att det är en fix idé.
Hur som. Tips på hur man kan träna för att få honom säkrare i att inte kuta fram sådär oväntat mottages tacksamt. Även träningskompisar med hundar som han inte träffat förut kanske skulle vara något, gärna där han får en åthutning (endast verbalt, av föraren) när han kommer fram, det ska ju inte vara Roligt att vara olydig...
Men förutom det så var han så jäkla duktig och rolig att träna med!! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0