Ensamt framsteg

Igår lämnade jag Kiro ensam i 27 minuter, det är "rekord" hemma. På jobbet kan han vara lätt 1 timme på mitt kontor utan gnäll, ligger bara & sover. Samma gäller i bilen, sover & är lugn sålänge vi inte är i stallet då skälls det, hallå, vill ju vara med där det är roligt :)
Jag lämnade mobilen på inspelning så jag har koll på hur han beter sig när jag är borta, tidigare så har han börjat leva om (pipa, gnälla, yla & skälla) i princip på en gång när jag låst dörren. Har avdramatiserat det genom att göra det ungefär sjuhundra gånger.. Jag kan änsålänge inte ta på mig ytterkläderna inne, men det överlever man ju att ta på sig jackan i trapphuset.
Jag tränade trickträning i två omgångar innan jag lämnade honom & han var såklart välrastad (låter som att jag har en liten valp). Nåja, sen gick jag bara, säger inte ens något. Han låg kvar i sängen när jag stängde dörren.
Kom hem & lyssnade på inspelningen, det förekommer lite gnäll/pip på sina ställen, men han verkar ha en förmåga att lugna ner sig själv, för två gånger håller det på att gå "överstyr" med gnällandet, precis när oron håller på att gå för långt, då blir han knäpptyst & är tyst flera minuter. Kanon! Duktiga hund! :)
Så nu ska vi fortsätta kämpa & snart kan han vara ensam utan problem längre stunder igen, underbart! Det har ju fungerat hyffsat, med en del anpassning, men snart slipper jag nog det med. Men det är mycket nöta, öva & träna kvar, vi kämpar! :)
En annan rolig sak är att kloklippningen funkar minst sagt kalasbra, han har aldrig varit svår, men inte riktigt haft tålamod & har behövt ha honom på rygg i mitt knä, nu visar jag klotången & säger åt honom att "gå på plats", han går & lägger sig, sen är det bara att klippa. Skönt! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0