Det är underbart roligt med hund!

Borde kanske skriva ett inlägg om allt skit med rädslor & annat skit som vi mår apa över nu, men det tänker jag inte! För idag har det varit bäst i världen att ha Kiro!
Vi har varit på sökträning med "vårt" gäng som jag tränat ihop med en säsong tidigare, nu kör vi igen, ett härligt gäng! Hade inte tänkt köra så mkt med Kiro pga skadan, men bestämde mig för att köra ändå för att det är ett sånt liv han ska klara & han ska ju vara bra nu egentligen, även om han haltat för nån dag sen så får han ju vara lös & ett par skick är inte värre än det. Vill förtydliga det för folk har ju tendens att tycka & tänka så mycket.
Hur som så bestämde jag mig för tre skick. Första bara ut till figurant som belönar med godis, mamma fick vara första fig :) Alla tre figgar gömde sig med oss utom synhåll, men han hade full koll på var mamma var redan på stigen, så taggad & gick direkt på henne. Sen nästa fig även den på den lättare sidan av stigen, med en lösrulle. Han gick nästan direkt på henne med, klockrent! Men inte helt självklart att ta rullen, hon fick vara lite envis med att inte ge godis (som han ju hellre ville ha), så tog han den jätefint & sprang ända fram till mig med den.
Jag blev så himla glad så jag hurrade & gav godis, app app fick jag höra, det ska vara roligast hos fig igen, så ska öva på att vara lite tråkigare ;) Sen fick han göra påvis första gången, gick sådär, men han visade ändå tillslut.
Sen sista skicket, på den svåra sidan, ganska långt. Här började han bli trött & det är svår vind så han fick härja runt lite, men hittade henne ganska snabbt, men då tog han inte rullen utan kom tillbaka till mig först en gång, skickade bara ut honom igen sen så efter lite trugande från figgen så tog han rullen jättefint en gång till! :D
SOM vi har kämpat med apporteringen, nu sitter den, utan tvekan!! :D Han har börjat hämta svårare saker hemma som nycklar, burkar & annat hårt utan problem.
Ja just, en bit från där vi tränar sök är det en skjutbana, så det smällde till & från under tiden Kiro var ute, han kunde inte bry sig mindre! Så skönt. Sen var vi iväg på picknick i skogen, även det tydligen nära där de sköt, då reagerade han, men fick han sitta i mitt knä eller ligga på filten nära oss så gick det prima även det, såå skönt efter att jag trott han blivit helt hopplös med rädslor :)
Nu längtar vi till nästa lördag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0